Skip to the content

Power Combat Self Defense

Persoonlijke veiligheid is tegenwoordig iets om serieus over na te denken. In het nieuws en op social media zie je regelmatig voorbeelden van mensen die in gevaarlijke situaties terecht komen. In het uitgaansleven, op de werkvloer, maar ook op publieke plaatsen zoals stations of parkeerplaatsen komt het helaas regelmatig voor dat mensen geconfronteerd worden met agressie.

PowerSports Brielle biedt sinds kort Power Combat Self Defense, een effectieve en 'reality based' zelfverdedigingsmethode. Dit full contact systeem is gebaseerd op martial arts zoals Muay Thai kickboksen en MMA en past de de technieken hieruit toe in realistische situaties.

Een verschil met de meeste traditionele vechtsporten is dat er bij het Power Combat systeem veel getraind wordt op het gevecht tegen meerdere tegenstanders, of zelfs in groepen. Ook het verdedigen tegen messen of slagwapens wordt geleerd door daadwerkelijk hiermee te sparren. Door het veelvuldige trainen vanuit gevechtssituaties leert de beoefenaar wat effectief is en vooral wat niet.

Power Combat is op sommige punten vergelijkbaar met Krav Maga, maar gaat veel verder. Bij Krav Maga wordt er vaak uitgegaan van een snelle actie die de aanvaller uitschakelt. In realiteit is de kans echter groot dat diezelfde tegenstander niet zo makkelijk te stoppen is, zeker als er alcohol of drugs in het spel zijn. Bij Power Combat leer je dus ook wat je moet doen als de gevechtssituatie langer duurt, of als je te maken krijgt met sterkere of zelfs ervaren aanvallers.

Bij veel zelfverdedigingssystemen worden de technieken 'vereenvoudigd' aangeleerd. Hiermee gaat de effectiviteit van de techniek op den duur verloren. Bij het Power Combat systeem speelt de kwaliteit van de achterliggende martial arts daarom een belangrijke rol. Tijdens de training wordt dan ook veel aandacht besteed aan de juiste mindset en de correcte uitvoering van de technieken.

In iedere gevechts- of zelfverdedigingssituatie speelt de fysieke gesteldheid een belangrijke rol. Hoe sterker het lichaam, des te beter de focus en controle over de situatie behouden kunnen worden. Daarom wordt er veel getraind op spierkracht, conditie en explosiviteit. Uniek aan het Power Combat Self Defense systeem is dat oefeningen met materiaal zoals halters, kettlebells, gewichtsvesten, trapkussens etc. een geintegreerd onderdeel van de training vormen.

Power Combat Self Defense is:

  • Reality based self defense
  • Verdediging tegen een of meerdere personen, al dan niet gewapend
  • Intensieve fysieke training waarbij kracht, conditie en mindset een grote rol spelen
  • Full contact systeem, gebaseerd op onder andere Muay Thai kickboksen

Denk je dat Power Combat Self Defense iets voor jou is en wil je een keer een training bijwonen? Kom dan een gratis proefles volgen!

 

Gratis proefles!

Wil je kijken of een van onze trainingen iets voor je is? Neem dan een gratis proefles!

PowerSports Brielle

Wil je meer weten? Neem gerust contact op via tel: 06-81057214.

Bekijk hier onze contact gegevens.

Meer informatie over PowerSports!

PowerSports Brielle Blog

Word nu lid van PowerSports Brielle!

Ben je klaar om aan de slag te gaan? Meld je nu aan als lid!