Skip to the content

Muay Thai, the Art of Eight Limbs

Maak kennis met de koning der vechtsporten

Muay Thai, in Nederland vaak Thaiboksen genoemd, is een eeuwenoude vechtsport uit Thailand. Het land moest vaak worden verdedigd tegen buitenlandse invallen. Soldaten leerden in die tijd vechten met wapens, maar waren ook zeer bedreven in het ongewapende gevecht. Iedere regio had zijn eigen stijl en er werden regelmatig wedstrijden gehouden, waar mensen uit alle lagen van de bevolking aan meededen. Deze oude stijlen worden tegenwoordig Muay Boran genoemd.

Tot het begin van de vorige eeuw werd er gevochten zonder handschoenen. Om de sport veiliger te maken, werden rond 1920 sommige technieken niet meer toegestaan en werden bokshandschoenen en een westerse ring geïntroduceerd. Dit werd het huidige Muay Thai. Omdat er in het Muay Thai gebruik gemaakt wordt van handen, voeten, ellebogen en knieën, wordt het ook wel de Art of Eight Limbs (de kunst van acht ledematen) genoemd.

Kickboksen

In de jaren 60 werden wedstrijden tussen Japanse karateka's en Thaise vechters georganiseerd. Deze werden aanvankelijk allemaal gewonnen door de Thai. De Japanners pasten hun manier van vechten aan en hieruit werd het Japanse kickboksen geboren. In die tijd reisden een aantal Nederlanders af naar Japan om daar te trainen. Zij namen het kickboksen mee terug naar Nederland en ontwikkelden het hier verder. In de jaren die daarop volgden, werd regelmatig gevochten in Thailand en veel technieken en trainingsmethodes uit het Muay Thai werden overgenomen. Hieruit werd de Nederlandse stijl ontwikkeld, die zich kenmerkt door snoeiharde lowkicks en bokscombinaties. Door deze stijl zijn de Nederlanders al jaren heer en meester op het gebied van kickboksen.

Voor jeugd en volwassenen

Bij PowerSports Brielle leer je op een veilige manier zowel technieken uit het Muay Thai als het Nederlandse thaiboksen. Daarnaast kun je hetgeen je leert tijdens de training perfect gebruiken om jezelf te verdedigen. PowerSports biedt Muay Thai kickboksen voor volwassenen en voor jeugd vanaf 12 jaar. Voor jeugd van 6 t/m 11 jaar bieden wij de MixedFight Kids training.

Aanmelden of gratis proefles?

Wil je meedoen? Meld je hier aan of vraag nu een gratis proefles aan!

Word nu lid van PowerSports Brielle!

Ben je klaar om aan de slag te gaan? Meld je nu aan als lid!