Skip to the content

Sporten en afvallen met CrossTraining Brielle

Als je op een leuke manier wilt afvallen dan is CrossTraining zeker iets voor jou!

Door de gevarieerde fitness-oefeningen verbrand je niet alleen veel calorieën, maar zullen je spieren ook sterker en beter zichtbaar worden. Hierdoor val je niet alleen af, maar zul je ook een beter figuur krijgen. En dat is eigenlijk nog belangrijker dan afvallen.

De diversiteit aan oefeningen zorgt ervoor dat iedere training weer anders is. Omdat je meestal in koppels of in teams traint, wordt je extra gestimuleerd tijdens je work-out. Bovendien wordt er getraind op opzwepende housemuziek, wat ervoor zorgt dat je nét even meer doet. 

CrossTraining bestaat uit een groot aantal verschillende oefeningen, maar hieronder vertellen we iets meer over de basis:

Hardlopen

Om je conditie te verbeteren, blijft hardlopen de oefening bij uitstek. Je lichaam wordt sterker en je  traint je cardio-, ademhalings- en spierstelsels om efficiënter te werken.

Gewichtheffen

Bij de CrossTraining wordt veel gewerkt met gewichten, zoals halters, dumbells en kettlebells. Doordat je je spieren traint met extra gewicht, worden deze sterker. Je hoeft niet bang te zijn dat je gelijk een kleerkast wordt, daar is meer voor nodig zoals een uitgebalanceerd dieet en specifiekere training. Mocht dit wél je doel zijn, dan kunnen wij je hier natuurlijk ook bij helpen!

Bodyweight oefeningen

Oefeningen met je eigen lichaamsgewicht zijn een belangrijk onderdeel van CrossTraining. Hiermee kun je goed trainen om een atletisch gebouwd lichaam te krijgen en het risico op blessures is kleiner. Uiteraard hebben wij genoeg mogelijkheden om het je toch moeilijk te maken!

HIIT training

HIIT staat voor High Intensity Interval Training. Dit zijn oefeningen die met een hoge intensiteit en op hoog tempo worden uitgevoerd. Hierdoor wordt je ademhaling en je hartslag omhoog gebracht, waardoor je spieren inclusief je hart, harder werken. Doordat je metabolisme naar een hogere versnelling schakelt, verbrand je meer calorieën tijdens en na je workout.

Voor wie?

Iedereen kan meedoen met CrossTraining. Omdat de oefeningen in verschillende niveau's uitgevoerd kunnen worden, is de training geschikt voor zowel ervaren atleten als mensen die net beginnen. Mocht je specifieke blessures hebben, passen we de oefeningen daarop aan. Het enige wat we van je vragen, is een beetje doorzettingsvermogen!

Heb je zin om mee te doen met CrossTraining? Meld je aan voor een gratis proefles, of kom gewoon eens langs tijdens één van onze trainingen!

 

Gratis proefles!

Wil je kijken of een van onze trainingen iets voor je is? Volg een gratis proefles!

PowerSports Brielle

Wil je meer weten? Neem gerust contact op!

Mail: info@powersportsbrielle.nl

Bel of app: 06-81057214.

Meer informatie over PowerSports!

Word nu lid van PowerSports Brielle!

Ben je klaar om aan de slag te gaan? Meld je nu aan als lid!