Skip to the content

CrossFit en CrossTraining zijn in de praktijk hetzelfde, alleen is de naam CrossFit wellicht iets bekender, daarom spreken we in dit artikel vanaf nu over CrossFit.

Hoe ziet zo'n CrossFit workout er uit en is het wel iets voor jou? Hieronder kun je lezen wat CrossFit is, welke trainingsvormen er bij worden gebruikt en voor wie CrossFit is.

Wat is CrossFit Bij PowerSports Brielle?

CrossFit is een combinatie van diverse sporten zoals gewichtheffen, turnen en calisthenics (zeg maar oefeningen waarbij je je eigen lichaamsgewicht gebruikt). Tijdens een CrossFit-training gebruik je oefeningen uit het gewichtheffen, gymnastiek en calisthenics, die samen 1 intensieve training vormen. Doordat de oefeningen zo afwisselend zijn, is geen enkele training hetzelfde. In de training werk je om bepaalde doelen te bereiken, zoals het behalen van een x aantal herhalingen binnen een bepaalde tijd, of een oefening met een zo zwaar mogelijk gewicht voltooien.

Voor wie is CrossFit?

CrossFit is voor iedereen die intensief en gevarieerd wil trainen. Bij de meeste sporten zoals gewichtheffen of gymnastiek richt je je op 1 bepaalde spiervorm, want je traint of heel geconcentreerd of heel explosief. Doordat deze trainingsvormen samenkomen, richt je je bij CrossFit op het ontwikkelen van meerdere spiervormen. Je werkt daarnaast tegelijk aan je conditie, mobiliteit, flexibiliteit en spierkracht.

Trainingsvormen bij CrossFit

Bij CrossFit worden diverse trainingsvormen gebruikt. Omdat je vanuit verschillende trainingsvormen een workout samenstelt, zijn er veel mogelijkheden om te variëren in oefeningen en trainingen. Elke CrossFit-training is dus anders. Je blijft daardoor gemotiveerd en je lichaam raakt niet snel gewend aan de oefeningen. Dit zorgt ervoor dat je snel en langdurig resultaat zult boeken. Een aantal onderdelen die vaak terugkomen gedurende de training zijn:

Weight Lifting (gewichtheffen)

Tijdens dit deel van de workout ga je aan de slag met gewichten. Je maakt tijdens deze trainingen vooral gebruik van halterstangen, halterschijven, dumbbells en kettlebells.

WOD

WOD staat voor Workout Of the Day. Deze workout is iedere keer weer anders, wat zorgt voor een gevarieerde manier van trainen.

Mobility

Mobility staat voor mobiliteitstraining. Tijdens dit deel van de training werk je niet alleen aan de mate waarin je gewrichten kunnen bewegen (lenigheid) maar ook aan balans en coordinatie. Vaak wordt een Mobility training als warming-up gebruikt binnen CrossFit.

Gymnastics (gymnastiek)

Gymnastics binnen CrossFit zijn workouts waarbij oefeningen worden uitgevoerd zoals touwklimmen, push-ups, pull-ups, handstanden etc. Hierbij train je niet alleen je balans en coördinatie, maar ook je uithoudingsvermogen, kracht en snelheid.

Meer weten?

Lees hier meer over de CrossTraining-lessen bij PowerSports Brielle of neem een gratis proefles!

Gratis proefles!

Wil je kijken of een van onze trainingen iets voor je is? Volg een gratis proefles!

PowerSports Brielle

Wil je meer weten? Neem gerust contact op!

Mail: info@powersportsbrielle.nl

Bel of app: 06-81057214.

Meer informatie over PowerSports!

Word nu lid van PowerSports Brielle!

Ben je klaar om aan de slag te gaan? Meld je nu aan als lid!