Skip to the content

Vechtsport voor kinderen en jeugd in Brielle

U vraagt zich misschien af of vechtsport en in het bijzonder de MixedFight Kids-training iets voor uw kind is. Wij leggen u graag uit waarom wij vinden dat vechtsport bijzonder goed is voor de ontwikkeling van kinderen.

Tijdens de MixedFight Kids-training is uw kind niet alleen lekker aan het sporten, maar leert het vooral diverse vaardigheden waar het gedurende de rest van zijn of haar leven ook iets aan heeft.

ZELFVERTROUWEN EN ZELFBEHEERSING

Vaak moeten kinderen hun zelfvertrouwen en -beheersing nog ontwikkelen. Dit kan zich uiten in onzeker, maar ook in negatief gedrag. Doordat uw kind tijdens de training regelmatig nieuwe vaardigheden opdoet en hier steeds beter in wordt, wordt zijn of haar zelfvertrouwen groter. Door dit zelfvertrouwen en het respect voor elkaar, leren kinderen zichzelf bovendien beter te beheersen.

LICHAMELIJKE BEWEGING

In deze tijd van iPads, TV en computerspelletjes missen veel kinderen de lichaamsbeweging die zo belangrijk is voor hun ontwikkeling. Omdat de MixedFight Kids-training bijzonder veelzijdig is, verbeteren zij hun conditie, kracht en motoriek. Daarnaast leren zij dat het leuk is om regelmatig in beweging te zijn, wat de basis is voor een gezond leven.

SOCIALE VAARDIGHEDEN EN RESPECT VOOR ANDEREN

Tijdens de training is iedereen gelijk en wordt er van de kinderen verwacht dat ze elkaar helpen en met iedereen samenwerken. Teamgeest en voor elkaar opkomen zijn dus belangrijke aspecten van de training. Kinderen leren hierdoor sociale vaardigheden die zij ook in het dagelijks leven toepassen.

DOORZETTINGSVERMOGEN EN DOELEN STELLEN

Vandaag de dag zijn kinderen vaak gewend dat alles op een presenteerblaadje wordt aangeboden. Hierdoor kunnen zaken als doorzettingsvermogen en zelfbeheersing tekort schieten. Een van de belangrijkste aspecten van iedere vechtsport is discipline. Door vechtsport te beoefenen leren kinderen dat zij soms hun best moeten doen om iets te bereiken. En hoe leuk het is als je je doel eenmaal bereikt hebt!

OMGAAN MET CONFLICTEN

Verbaal en fysiek geweld en agressie komen helaas steeds vaker voor. De kranten staan regelmatig vol met berichten over geweld op school en in het uitgaansleven. Door de MixedFight Kids-training leert uw kind zichzelf te redden uit dit soort situaties. Eerst door mogelijke conflicten te herkennen en te vermijden. Daarna, als het echt niet anders kan, door zichzelf te verdedigen. Doordat uw kind meer zelfvertrouwen krijgt en dit ook uitstraalt, zal het bovendien minder snel als mogelijk slachtoffer worden gezien.

MEER WETEN?

Als u vragen heeft over MixedFight Kids, of wilt weten of de training iets voor uw kind is, kunt u altijd contact opnemen. Wij beantwoorden uw vragen uiteraard graag!

Gratis proefles!

Wil je kijken of een van onze trainingen iets voor je is? Volg een gratis proefles!

PowerSports Brielle

Wil je meer weten? Neem gerust contact op!

Mail: info@powersportsbrielle.nl

Bel of app: 06-81057214.

Meer informatie over PowerSports!

Word nu lid van PowerSports Brielle!

Ben je klaar om aan de slag te gaan? Meld je nu aan als lid!