Skip to the content

Muay Thai kickboksen volwassenen

Muay Thai kickboksen is een intensieve sport, die beoefend kan worden door jong en oud. De combinatie van techniek, kracht, snelheid, timing en uithoudingsvermogen maakt van Muay Thai een complete vechtsport, die je zowel als wedstrijdsport als voor zelfverdediging kunt beoefenen.

De lessen zijn zo samengesteld dat deze voor beginners vol te houden zijn, maar ook voor gevorderde vechters voldoende uitdaging bieden. Iedereen wordt op zijn of haar niveau begeleid, waardoor je dus altijd op je eigen niveau kunt trainen!

De Muay Thai kickboks training voor volwassenen bestaat uit de volgende onderdelen:

Warming-up, kracht en conditie

Om de spieren goed los te maken en het lichaam sterker te maken, begint iedere training met een stevige warming-up. Deze bestaat uit diverse oefeningen om je conditie te verbeteren en je kracht te vergroten. Het gaat hierbij niet alleen om spierkracht, maar ook de gewrichten, banden en pezen worden sterker. Dit is nodig om je lichaam voor te bereiden op het opvangen van de diverse stoot- en traptechnieken.

Technieken

Om de technieken juist aan te leren, vinden wij het belangrijk dat er goed geoefend wordt op de juiste uitvoering hiervan. Muay Thai kickboksen bestaat immers niet alleen maar uit hard stoten en trappen. Juist zaken als houding, timing en beweging maken het tot de bijzondere vechtkunst die het is. Technieken die je bij vaak PowerSports Brielle terugziet, zijn de harde Muay Thai trappen en lowkicks, maar ook op stoot- en knie- en elleboogtechnieken wordt veel getraind. Uiteraard krijgen verdedigingstechnieken ook voldoende aandacht.

Gevechts- en zelfverdedigingstechnieken

Vandaag de dag is het helaas de harde realiteit dat veel mensen mensen geconfronteerd worden met geweld, bijvoorbeeld tijdens het uitgaan of in het verkeer. Als je de losse technieken onder de knie begint te krijgen, is het daarom belangrijk te leren hoe je deze toepast in een gevecht- of zelfverdedigingssituatie. Tijdens de training komt dit dus regelmatig aan bod. 

Sparren

Voor iedereen die het wil, kan er bijna iedere training worden gespard. Tijdens het sparren breng je de geleerde technieken in de praktijk tegen een tegenstander. Er wordt gespard op verschillende niveau's, van beginner tot wedstrijdvechter. Uiteraard gebeurt dit op een veilige en gecontroleerde manier.

 

Gratis proefles!

Wil je kijken of een van onze trainingen iets voor je is? Volg een gratis proefles!

PowerSports Brielle

Wil je meer weten? Neem gerust contact op!

Mail: info@powersportsbrielle.nl

Bel of app: 06-81057214.

Meer informatie over PowerSports!

Word nu lid van PowerSports Brielle!

Ben je klaar om aan de slag te gaan? Meld je nu aan als lid!